Já a Freshoes


Jmenuji se Lucka, jsem právě většinu času s mojí malou dcerkou Terezkou, ale občas pracuji a neposedím :). Jsem povoláním restaurátorka maleb, mám ráda dobrodružství, cesty, akci i pohodičku. Výlety do přírody i lenošení na zahradě...procházky i posedávání po kavárničkách a zahrádkách u piva s přáteli. Ráda nosím elegantní šaty, ale také pohodlné kraťasy třeba s tričkem.

První setkání

Tyhle super botky jsem objevila loni v létě. Uviděla jsem je poprvé na krásných nožkách mé kamarádky a zaujaly mě na první pohled. Před tím jsem je nikdy neviděla. Ahááá Iguaneye freshshoes! Už ten název je super!

Téma barefood studuji nyní hlavně kvůli své malé holčičce, ale vloni jsem se o toto téma nijak moc nezajímala. Nyní vím, jaký má tento typ bot přednosti - správné rozložení prstů, žádné tísnění v úzkém prostoru boty..pryč s tuhými podrážkami a nohama jako ve svěráku! Chodím ráda bosa, takže mi tento přístup rozhodně není cizí. Zajímám se o zdravý životní styl a správné (nejen krásné) obutí je jistě součástí tohoto tématu!

Tohle je ale pecka! Úplně mě ty botky praštili do očí a kamarádce to moc slušelo!

Botky prostě zaujmou, jsou netradiční, originální, barevné, veselé a nabité energií. Jsou prostě takové, jaké chceme být my. Já a Iva :) Tohle člověk vidí na první pohled. Tohle mě napadlo jako první.

Lucei_ja_a_iguaneyes43

Bližší seznámení a výběr

Na druhý pohled jsem si je prostě musela vyzkoušet - pohodlná kožená stélka úplně láká svojí měkkostí a přírodním pocitem tepla a pohodlí.  Obula jsem a bylo rozhodnuto! MUSÍM JE MÍT!!  Hned jsem brouzdala po internetu a zjišťovala informace o tomto neotřelém kousku :).  Byla jsem překvapena variabilitou možností, různé stélky, potřebné velikosti a je tolik barev, že si každý může vybrat tu svoji..já šla do té, která mě zaujala u kamarádky....bylo to těžké rozhodování :) ..ty, tyhle, žluté, nebo ty zelené? :) :) Přecejen mě chvíli trvalo se rozhodnout...také jsem zvažovala jaké nosím oblečení a aby se botky co nejvíce hodily a ladily. Nakonec jsem to ale hodila za hlavu a rozhodla se pro výrazný akcent, radost a energii, zkrátka k prvnímu pocitu. Na ten je někdy dobré dát!

Výběru velikosti jsem nemusela věnovat pozornost - měla jsem možnost botky zkusit. Pokud bych ale toto udělat nemohla, asi bych raději objednala dvě velikosti a zvolila tu pravou až po vyzkoušení. Přecejen musí botka padnout skvěle, je to přece druhá kůže! Nesmí tlačit a ani padat..musí být akorát.

Život s Iguaneye

Botky byly super nejen na první a druhý pohled, ale i po delším nošení o nich vůbec nevím...padnou jako ulité! Jako druhá kůže nebo jako bych na nohách nic neměla. Probíhaly se po dláždění Olomouce, po zahradě, po lese...prostě všude, kam jsem vyrazila. Když jsem se usadila v kavárně, přitahovaly pohledy a otázky lidí kolem. Někdo se odhodlal zeptat, na jiných bylo znát, jak přemýšlí :).... zda jsou pohodlné, nepadají a podobně. Nejsou nějak zvláštní? A ten materiál........odpovídala jsem: kdepak, netlačí, nene, díky vyšší patě se ani nepohnou! ano, jsou pohodlné a ne, nožka se v nich vůbec nepotí :)..ani když jsem kvůli dešti vyndala korkovou stélku, a utíkala po městě :)

Vrchní materiál je příjemně měkký a pružný, ale drží a nedrolí se, vidím jen běžné opotřebení jako na každé podrážce.

Jak se o ně starám?

Občas je potřeba vzít mýdlo a boty vyčistit - není to problém, jsou 100% omyvatelné, jen vyndáte stélku a je to! Namočím je přímo do umyvadla a vydrbu kartáčkem...jsou rázem jako ze žurnálu...nechám oschnout a když spěchám, utřu ručníkem. Jinak se nemusím starat o nic, jen si užívám měkkých nášlapů a vlastního života..žádné tlačení, žádné horko. Už se těším, jak si spolu užijeme léto .:)


Co dál

...tohle jsou prostě botky pro mě a určitě si zase někdy udělám radost a pořídím si další barvu  do sbírky...změna nastane v barvě, ale budu vědět, že mi zase budou sedět a půjdou se mnou, kam bude potřeba! A že budou dělat parádu, to vím jistě :)

Texty příběhů a zkušenosti zákazníků, jsou zveřejněný v originální podobě tak, jak byly Iguaneye pro ČR / SK poskytnuty.