Iguaneye Freshoes a Hana Č.

Příběhy a zkušenosti zákazníků jsou zveřejněná v originální podobě tak, jak byly Iguaneye pro ČR / SK poskytnuty.

"Jsem holka z Prahy, která i přes administrativní práci miluje jak město (galerie, památky, kavárny a občas i nějaký ten obchod ;-)), tak přírodu (lezení a bouldrování venku na skalách, výlety nejen po Čechách..). Snad vždycky jsem byla ve svém životě rozpůlená, už od mala, kdy jsem brala prý věci do obou rukou a naši se museli rozhodnout, jestli budu pravák nebo levák (v naší rodině bylo leváků - většinou výtvarně nadaných - hodně, tátu chudáka jeho maminka učitelka nechala přeučit na praváka a vždycky s tím měl problémy).

Z praktických důvodů jsem se stala pravákem, i když v dospělosti jsem zjistila, že levák by byl správně. Takže tahle polovičatost běží od dětství a projevila se při nástupu na vysokou, kdy jsem si musela zvolit mezi animací ve Zlíně a dějinami umění v Praze. Kdybyste nevěděli, jak jsem se rozhodla, tak můžu napovědět, že jsem pořádná konzerva ;-).

Proto objevení Freshoes Iguaneye a výběr červených Piri botek se svítivou žlutozelenou vložkou byl takový velký úlet a extravagance v mém životě skutečně nevídaná :-).

Boty jsem úplnou náhodou objevila v malém obchůdku s obuví na Kamenické na Praze 7 (při čekání na tramvaj) - viz. foto č. 1. Vzhledem k mým bolavým kloubům u palců na nohách (vbočeným palcům neboli halluxům, které mojí babičce a mamce i operovali) a oblibě chodit v plochých balerínách, neboť na podpatcích se po městě v žádném případě pohybovat nedá (!), bylo hledání pohodlných a současně krásných bot na léto, které by byly také "hodné" k mým vbočeným palcům, do té doby tak trochu "unreal". Pokud už boty totiž byly pohodlné, absence tvarovaných vložek, a tudíž správné klenby Vašim nohám a celkovému držení těla rozhodně neprospělo.

IMG_20210417_093422 IMG_20210417_095645

Boty jsem šla zkusit a díky velké ochotě a trpělivosti paní prodavačky jsem asi tak po třičtvrtě hodině :-D .. odcházela s novým párem velmi výrazných červených botek s ještě výraznějším vnitřkem.

Dle informací na webu jsem zjistila, že by měly boty fungovat tak nějak barefoot (myslím, že správné označení je minimalistická obuv a má o trochu blíže ke konvenční obuvi), ale že si na ně bude člověk chvíli zvykat. S tím musím souhlasit. První týden - myslím, že to byly hlavně první tři dny - jsem velmi zřetelně cítila svaly na holeních. V botách se skutečně jinak zapojují svaly a bylo znát, že se nejedná o konvenční obuv.

Výsledek této koupě přesáhl veškerá moje očekávání. Nejen, že botky nikde nedřou a klouby nebolí, ale jsou moc pohodlné a já v nich odchodila kompletně celé léto (upřímně, myslím, že jsem je z nohou sundávala jen při sportu :-)). 

Boty jsem následně koupila hned druhé již přes distributora z Plzně a pořídila taky mamince jedny k narozeninám. Mimochodem komunikace s obchodem byla vždy velmi milá a vstřícná a já za ni takto ještě jednou děkuji.

Ještě dodám, že maminka boty nosila do podzimu :-)! Když jsem viděla její holé nohy v říjnu, kdy já už dávno měla tenisky s ponožkami nad kotníky a schované v džínách, moje mami narozená na konci padesátek si vykračovala s holými nárty!

Poslední, co je třeba doplnit a co od recenze každý očekává je zhodnocení také výdrže boty - za jak dlouho se botky opotřebí. Mně se nový model s plnou patou úžasně osvědčil. Za loňský rok se boty skoro vůbec neochodily, pouze musíte počítat s tím, že korkové vložky mají svoji trvanlivost a za sezónu se Vám víceméně vydrolí a bude tedy třeba koupit nové."

Hana Č.