Eva a Iguaneye Freshoes

Příběhy a zkušenosti zákazníků jsou zveřejněná v originální podobě tak, jak byly Iguaneye pro ČR / SK poskytnuty.

O mně :)

Jsem nositelka barefoot obuvi už druhým rokem a jako jediné nebarefootové obutí se u mě najdou akorát lezecké boty a lyžařské přezkáče. Je to trochu mučení, ale barefoot na tyto sporty bohužel ještě nikdo nevymyslel a ani si nějak nedokážu představit, jak by to fungovalo. :)

Nedávno jsem si pořídila boty Iguaneye Freshoes a bylo to úplnou náhodou. Hledala jsem barefoot balerínky, které by se hodily do kanceláře a k šatům na příležitosti, jako je svatba nebo divadlo. Na internetu jsem našla e-shop, kde nabízejí balerínky od různých výrobců, a protože si nerada vybírám něco, co nemám vyzkoušené, tak jsem vyrazila do kamenného obchodu. Nechala jsem si nanosit různé druhy balerín a začala jsem zkoušet. Měla jsem vyhlédnutou konkurenční značku bot, ale na první pohled jsem si zamilovala Iguaneye hlavně díky vzhledu.

O designu

Design boty je užší a přijde mi, že zeštíhluje i roztaženou barefoot nohu, ale zároveň je v ní prostor na prsty. Moc se mi líbí špička boty, odhalené prsty a oddělený palec, bota je díky tomu krásně ženská a zkrášluje nohy.

Poprvé jsem na internetu viděla boty v barvě holubí šeď, vypadaly skoro až bílé a moc se mi zalíbily, protože se mi hodí k šatníku nejvíce. V obchodě mi ale prodavačka donesla i červené a já jsem začala objevovat nespočet barev, ve kterých se Iguaneye vyrábí. Vybere si každý.

20210904_125648

O velikosti

Velikost bot jsem pro zkoušení zvolila svou klasickou 38 a nebyl žádný problém. Boty podle mě odpovídají běžným velikostem. Doma jsem si měřila nohu a naměřená velikost 24,6 opravdu sedí velikosti uvedené v tabulce, takže pro objednání z internetu bych použila návod na odhad velikosti přímo na stránkách iguaneye.cz. Bota je měkká a přizpůsobivá, při naměření hraniční velikosti bych se nebála sáhnout po nižším čísle.

O prvních dojmech z chůze

Na první dojem z obutí nemohu zapomenout, kromě krásného designu jsem měla pocit, jako když jsem v bačkůrce. Boty jsou velmi měkké a moc mě baví korkovo-kožená vložka uvnitř. Možná díky tomu nejsou typicky barefoot, protože přes ně necítím tolik zem, ale popravdě se mi líbí chození jak na obláčku. Trochu jsem se obávala, že se boty kvůli velké otevřenosti budou vyzouvat, ale při normální i rychlé chůzi drží na noze skvěle, řídím v nich i auto a nemám s tím nejmenší problém. Začínají se trochu vyzouvat, až když člověk chce běžet, takže dobíhání autobusů či tramvají v botách nedoporučuji. Také mi nedržely při jízdě na kole, ale myslím, že si je nikdo jako cyklistickou obuv pořizovat nebude.

O vodě

Jelikož jsou boty z gumového materiálu, není třeba se s nimi bát chodit v dešti. Stačí vyndat vložku a nic se jim nestane. Já ji samozřejmě při prvním dešti vyndat zapomněla, ale vůbec nic se jí nestalo. Nepustila barvu ani se nijak nezdeformovala. Příště už jí ale radši vyndám, protože přece jen je to korek a kůže a chci, aby mi vydržela co nejdéle, a až na to přijde, je možné dokoupit samostatnou vložku, což hodnotím jako velké plus.

Sice jsem na začátku odstavce psala, že není třeba se s nimi bát chodit v dešti, ale jenom z té materiálové stránky, co se týče klouzavosti bot, tak toho už se bojím. Vyzkoušela jsem je na pražských mokrých kostkách a kloužou docela dost. Takže z tohoto hlediska chodit raději opatrně a správně našlapovat.

O botě na závěr

Na závěr bych chtěla shrnout ještě pár neuspořádaných myšlenek.

Bota je krásná, ženská a určitě bych jí doporučila všem ženám, které se chtějí cítit hezky a stylově. Mně se boty skvěle hodí i do kanceláře a mám v plánu v nich vyrazit na kamarádčinu svatbu.

Na sport bota není, ale to ani není její cíl.

Bota připomíná konvenční obuv a je užší, tím pádem si nejsem jistá, jak moc by seděla hodně širokým chodidlům, já mám relativně úzká. Někdo, kdo je zvyklý na opravdu ty nejširší boty, by s tím mohl mít problém.

Bota výborně dýchá, noha se mi v ní nepotí. Vložka do boty je vyměnitelná, takže po opotřebení není třeba koupit celý nový pár.

Světlejší barvy se musí častěji mýt než tmavší. Moje první Iguaneye jsou světle šedé a myji je každý den. Jsem ale člověk, kterému to nevadí, takže asi nic pro lenochy, nebo doporučuji tmavší odstíny. :)

Celkově bych botám dala palec nahoru a hodnocení 85 %. Zdají se mi skvělé a těch pár negativních drobností mi nevadí. Jsem z nich zkrátka hodně nadšená. Byla bych hrozně ráda, kdyby se třeba rýsoval i nějaký podzimní design, kde by se do bot daly vzít silonky nebo ponožky za chladnějšího počasí.