Jungle Lux na červeném koberci

Jedna z nezkušenějších uživatelů minimalistických bot Iguaneye v České Republice, která má zkušenosti se všemi současnými modely Iguaneye: Freshoes, Jungle Light i Jungle Lux. Podívejte se jak to vidí Michaela Matušková.

Zdravím Vás jako jedna z těch šťastných, možná jsem ta nejšťastnější, na kterou se usmálo štěstí a mohla otestovat nové Jungle Lux ( a jestli ne tak mi to neříkejte, nekažte mi radost ) .  Krátce se představím jmenuji se Michaela je mi čerstvých 38let , mám dva syny, dva psy a jednoho manžela. Mám ráda hory, přírodu, zvířata,  knihy, jógu, kulturu.  K botám IGUANEYE jsem se dostala cca před 3 mi lety, klasické Freshoes mi dělají společnost nyní třetí sezonu a myslela jsem, že už se lepších, pohodlnějších a zajímavějších botek nedočkám. Ale to jsem se mýlila, v prosinci 2017 byla na stránkách INDIEGOGO.COM spuštěna akce na podporu výroby botek Jungle. Tudíž jsem neváhala a ještě s kamarádkou objednala a podpořila projekt. Místo slibovaného doručení 5/2018 byly doma boty 2/2019 počasí na testování moc nepřálo tak byly uskladněny a začalo se testování až v létě a to mi přibyly i testovací boty Jungle Lux.

Balíček mi dorazil na firmu do kanceláře, plné ženských  - tak jsem si řekla, že rozbalím krabici v kanceláři a uvidím první reakce. Moje reakce byla jasná, jedny Light už jsem měla doma, takže pro mě se úplně o překvapení nejednalo, ale musím říct, že Lux jsou láska na první pohled v chůzi až na druhou procházku. Holky v kanceláři vůbec nechápaly moje nadšení, převážná část seděla a raději se nevyjadřovala, druhá část brečela smíchy, jako chápete to?

Botky jsou opravu jiné a rozdíl mezi Light a Lux je opravdu také, Light jsem dala na nohu a opravdu jsem si byla jista, že mi sedí. Jsou lehké, pružné, září barvami. Lux jsem si vybral a v klasické černé ať se hodí téměř ke všemu i ke všem barvám laku, konečně jde vidět :o). Velikost jsem brala podle Freshoes. U Lux jsem po prvním vyzkoušení zvažoval, zda nevzít o číslo větší, ale dala jsem tomu čas a doma občas obula a boty nosila, po pár dnech se roztáhly a jsem nyní ráda, že jsem nezazmatkovala a nešla do větší velikost.

Michaela_Matuškova_koláž1

První den testovaní, jsem vyrazila na cca tříhodinové pobíhání, mezi prací, školou, školkou, obchodem….. Poslední půlhodinu mě bolela noha – spíše nártní kost, ale pouze na jedné noze. Myslím, si, že jsem se moc pozorovala a snažila zvedat palec, ať mi boty nespadnou, samozřejmě, je to blbost, nespadnou. Od druhého dne už mě nic nebolí.  Asi to je i o zvyku, člověk jim prostě musí začít důvěřovat. První den jsem si nedokázala ani sama představit, že v botách běžím, je jasné že, když půjdu běhat, vezmu si raději tenisky, ale při dobíhání na autobus, přebíhání cesty jsem si po několika dnech ani neuvědomovala, že běžím v takových botách.  Ve všech třech botách jezdím jak v autě (někdo se mě totiž ptal, jak se v tom řídí) tak na skútru – ten v letních měsících používám docela často. Takže úplně normálně.

Reakce okolí jsou různé, spíše kladné, v práci, kde je převážně ženský kolektiv, se boty líbí, mladší kolegyně mi je dokonce pochválili, maminky ve školce koukají a jedna se o ně zajímala více, třeba další zákaznice. Boty jsem testovala na celodenním výletu po Praze, vyrazila jsem s nimi přes celou republiku na 54. Karlovarský filmový festival, tam dokonce zaujaly jednoho kameramana a ptal se, zda si může natočit boty, jak přecházím most :o). Jsou vhodné na celodenní nošení, městské výlety a výlety po zpevněných plochách. O víkendu mě čeká Slavkov Open, když počasí dovolí, určitě vyrazím v Jungl Light. A určitě si jedny ze tří botek, zabalím do kufru na dovolenou, myslím, že to budou taky Light, písek, moře, barvy …. Tak nějak mi k dovolené sedí nejvíce. Původně jsem ještě před odesláním recenze chtěla boty vyzkoušet na horách ( podle slečny na reklamních fotkách ),  ale časově to nezvládnu, a nevím, zda je to dobrý nápad. Třeba ještě napíšu, jak jsem dopadla.

Michaela_matuskova_kolaz2_jpg

Boty určitě doporučuji, moje volba a moje nejoblíbenější jsou vlastně všechny, každé mají svoje kouzlo a každé se hodí na jinou příležitost, určitě jsem u čísla tři neskončila. Moc děkuji za možnost vyzkoušet Vaše boty.

Michaela