Jungle Light první zkušenosti

Letní dny si daly v letošním roce poněkud načas a tak i první recenzi na minimalistické botky Iguaneye Jungle Light zveřejňujeme až nyní. První testování provedla paní Milena F., specialista na antistresovou obuv, která nás oslovila na mezinárodním veletrhu obuvi a módy KABO v Brně.

Konečně teplo. Vyrážím na 1. procházku v délce několika kilometrů a tak si raději balím náhradní sandály s sebou. Cesta střídá beton, asfalt a ušlapanou stezku lesem. První dojem po několika krocích fantastický. Volnost nohy, flexibilní podešev, podpora klenby, měkkost, ale zároveň citlivost k povrchu cesty. Odpružení na betoně, příjemné vnímání nerovností v terénu. Boty drží na noze jako přišité, není třeba se bát v terénu nestability nebo změny rytmu chůze oproti pevnému povrchu. Cesta tam uběhla bez sebemenšího problému, cítím, jak jdu rovně, lehce. Překvapení na konec: plánované přezutí v polovině cesty se nekoná! Nohy nejsou unavené ani odřené. 1. cesta v délce cca 6 km hodnotím za 1. Uvidíme ráno, co svaly nohy na to.
Ráno nic, prostě pohoda. Zítra to zkusím znovu.
Další procházka opět v pohodě, těšila jsem se na lehkost chůze, větrání chodidla a letní pocit.
Bohužel je horko kolem 30°C ve stínu a v tomto extrému trochu vadí plastová podešev. Ideální by byla korková. I palec po čase je trochu zapařený. Jinak chůze parádní.

Závěrem: Na chůzi jednodušší než barefoot, pro mě osobně příjemnější na tvrdý terén chodníku. Perfektní ochrana chodidla i v nerovném terénu díky zvednutým okrajům boty. Pohodlné odvíjení chodidla s podporou klenby. Perfektní, doporučuji každému!
M.F.

 Jungle kolaz mesto priroda plaz 2

Ilustrativní obrázek Iguaneye Jungle Lux a Jungle Light