Jungle a Freshoes spolu

Příběhy a zkušenosti zákazníků jsou zveřejněná v originální podobě tak, jak byly Iguaneye pro ČR / SK poskytnuty.

Přišlo léto (21.6.2021) a já začala uvažovat, co bych během něj mohla nosit. Měla jsem plné zuby balerín, které buď tlačily, odřely nohu nebo, s ohledem na materiál, začaly být po týdnu rizikovým faktorem pro udržení přátelství, pokud bylo třeba se zout. Letošní jaro jsem navíc objevila kouzlo barefoot a rozhodla jsem se tedy netrpět ani v létě a hledala varianty jak na běhání po schůzkách, které konečně zase mohly probíhat, tak i odpoledne se psem. Takže když jsem narazila na iGuaneye Freshoes, měla jsem jasno. Bota s vyměnitelnou vložkou, i s voděodolnou, navíc omyvatelná a ještě elegantní? Navíc těch barev!

Ale pro začátek jsem se rozhodla vyzkoušet základní, antracitovou botku, zvlášť po předchozí špatné zkušenosti s žabkami. Co když bude mezi prsty tlačit? Navíc jsem si říkala, že bude zajímavé zjistit, jestli vůbec bota bude držet (jasně, recenze jsem četla, ale já mám určitě speciální nohu, to je jasný!). A tak jsem v nich vyrazila se psem. A pak do práce. A pak na pracovní schůzku. A puchejř pořád nikde, ačkoliv nejpohodlnější byly, když jsem měla maličko delší nehet na palci. A dokonce boty téměř nikdy nepadaly. Kromě situace, kdy jsem vystupovala z auta, a kromě jedné schůzky, při které jsem se nadšeně vrhla přivítat klienta přes konferenční stolek a bota zůstala, na rozdíl od nohy, na svém místě. Pozornosti ale bota neunikla ani na další schůzce, kde se stala fantastickým seznamovacím a otevíracím tématem s novým klientem. Při procházce lesem jsem pak botu několikrát odřela o větev, vyděsilo mě to, jenže doma jsem zjistila, že botě se nic nestalo. Bylo tedy jasné, že u jednoho páru bot nezůstane.

Blížila se ale naše dovolená u moře, a proto jsem začala vážně uvažovat o botách iGuaneye Jungle. Ty jsou více otevřené. Přesto jsem si nebyla jistá, už to nebyly barefoot, a raději se domluvila s majitelem na setkání, při kterém bych si boty vyzkoušela. A dobře jsem udělala. Nakonec jsem skutečně zjistila, že by mi bota nevyhovovala. Jenže šlo odolat koupi dalších Freshoes, když už jsem byla v obchodě, kde jich měli tolik a já s koupí počítala? Samozřejmě, že jsem odcházela s dalšími, tentokrát khaki zelenými, které mi ladí k několikerým šatům i kalhotám.

Ale ani boty Jungle nezůstaly v obchodě, jen místo velikosti 39 jsem odvážela 45 pro muže. Stejně jako já nepotkal do současnosti pohodlné sandály, které by nedřely jako žabky mezi prsty nebo na nártu, jako pantofle. Doma už prstové barefooty má, takže o jeho inklinaci ke svobodě prstů jsem nepochybovala.

Nakonec jsme celou dovolenou nenosili žádné jiné boty než iGuaneye. Já oceňovala, že jsem ve svých botách měla korkové vložky a tím nohy v suchu, ačkoliv po třech týdnech vedra si určitě pořídím nové vložky. Celkem úsměvné byly i pohledy, které naše nohy pozorovaly. Moje o něco méně, ale manželovy celkem přitahovaly pozornost. Myslím, že nejedna osoba přemýšlela, jak je možné, že boty drží.

Drží skvěle. Navíc šly po návratu perfektně umýt a vypadají jako nové. Se smutkem vyhlížím přicházející podzim, období, kdy budu muset tyhle pohodlné botky uložit do skříně. Leda, že by někdo přišel s prstovými silonkami (a zatím hledám marně).

Alena

Alena